Schade laten repareren of verkopen

Zit je met de vraag: “Schade laten repareren of de auto verkopen?“, dan kun je op deze pagina teruglezen wat verstandig zou kunnen zijn, en wat je eventuele mogelijkheden zijn!

Je auto heeft schade en dat is op de eerste plaats erg vervelend. Er zijn maar weinig mensen die graag met schade blijven rondrijden. Het liefste doe je daar iets aan. Schadeherstel is echter geen goedkope hobby want de reparatie is in bijna alle gevallen kostbaar. Het hangt er natuurlijk wel vanaf wat er precies kapot is aan de auto. Een schaafplek op de bumper is natuurlijk wel wat anders dan wanneer er een knik in de motorkap zit en je koplamp eruit ligt.

schadeherstel auto

Wanneer laten repareren

Een kleine schade kun je vaak goedkoop laten repareren. Je hoeft namelijk niet direct naar een schadehersteller toe want het kan ook goedkoper! Voor de meeste auto’s zijn 2de hands onderdelen verkrijgbaar. Met een beetje geluk kun je ze zelfs in dezelfde kleur vinden. Een goede garage kan ook schades herstellen. Neem je genoegen met een 2de hands bumper of 2de hands voorscherm, dan kun je voor een paar honderd euro soms klaar zijn. Wil je of moet je een nieuw onderdeel hebben dan wordt het vaak wel een kostbare zaak want nieuwe onderdelen moeten tevens op kleur gespoten worden. Een nieuwe bumper in de juiste kleur kost je al snel 1000 euro.

schadeauto bumper

Dure schades

dure-auto-schade

Dure schades zijn schades waarbij je niet eenvoudig een onderdeel zoals een bumper of voorscherm kunt vervangen met een onderdeel van de sloop. Bijvoorbeeld wanneer er een deuk in het dak zit, een kras van voor tot achter over de zijkant heen loopt, of wanneer de achter door een andere auto vanaf de achterkant is geraakt en daar iets beschadigd of gedeukt is geraakt. Vaak moet je de auto dan laten uitdeuken, laten plamuren, en laten spuiten. In de meeste gevallen kost dit meer dan 1500 euro.

 

Motorschade

Schade aan het motorblok is ook zeer kostbaar. Veel mensen zien motorschade of een kapotte versnellingsbak niet direct als een schadeauto, maar aangezien er toch iets beschadigd is behoren ze toch tot deze categorie. Motorschade kan door verschillende oorzaken ontstaan, maar de meest bekende is wel door een gebroken distributieriem. De kosten van motorschade begint bij ongeveer een 1500 euro en kan oplopen tot 4000 euro, afhankelijk van het type motor en wat er allemaal kapot is. Soms kiest men voor een ruilmotor. Een versnellingsbak en koppeling zijn ook dure zaken. Een kapotte koppeling kost richting de 1000 euro en een versnellingsbak tussen de 2500 en 3500 euro. Dit is ook weer per model en type verschillend.

motorschade

Schadeauto verkopen

Via deze website kunt u iedere auto verkopen met schade, ongeacht of het bumper schade betreft, hagelschade, vandalismeschade, motorschade, kapotte elektronica, of wat dan ook. Aanmelden is gratis en vrijblijvend. Meer dan 5000 autobedrijven kunnen meebieden op uw auto. Het hoogste bod krijgt u van ons te horen. U beslist vervolgens of u de auto wilt verkopen wat ook gratis is.

kenteken