Wat kost schade laten herstellen

By   november 18, 2014

U wilt weten wat het kost om autoschade te laten herstellen?

Schade is altijd vervelend en kan een zeer kostbare aangelegenheid zijn. Wat de schade exact gaat kosten kan alleen een schade-expert bepalen welke aan de hand van richtlijnen een prijs kan opmaken. Elke schade is weer uniek en het bedrag verschilt weer per auto. Omdat er in een aantal gevallen onderdelen los gemaakt moeten worden om goed aan de achterkant van het plaatwerk te komen varieert de tijd die daarvoor nodig is per auto. Tijd kost geld.

Waarom kleine schades veel geld kosten

Veel mensen begrijpen niet waarom een kras van of deuk van 4 cm lang of doorsnede al snel 400 euro kan kosten. Wij zullen het uitleggen. In het geval van een klein deukje is dit in veel gevallen slecht terug te deuken en nooit helemaal glad te auto-plamurenkrijgen. Er moet dus met plamuur gewerkt worden om de plek weer glad te krijgen. Plamuur kan niet rechtstreeks op de plek worden gesmeerd omdat dit niet zou hechten. De plek moet dus als eerste voorbehandeld worden. Voorbehandelen  wordt vaak gedaan door schuren en ontvetten. Als de plamuur is aangebracht dan heeft deze de tijd nodig om uit te harden. Als dit proces is voltooid dan moet alles glad geschuurd worden. Indien er nog een oneffenheid aanwezig is zal er een nieuwe laag plamuur worden aangebracht welke ook moet uitharden. Ook deze laag zal glad geschuurd moeten worden.

Vervolgens kan de plek wat voorheen een deuk was worden gespoten. Als eerst zal er een grondlaag worden aangebracht zodat de kleurlak straks goed kan hechten. Deze grondlaag moet ook worden geschuurd zodat het oppervlak uiterst glad blijft zonder oneffenheden. Om kleurverschil te voorkomen zal er altijd een groter oppervlak worden gespoten. Indien de autolak van origine een blanke lak laag heeft zal ook de blanke lak laag opnieuw gespoten moeten worden. Elke spuitlaag heeft tijd nodig om te drogen. Sommige onderdelen kunnen van de auto worden afgehaald en in een warmtecabine worden geplaatst om het droogproces te versnellen. Als de laatste spuitlaag gedroogd is kan men beginnen met poetsen. Door het spuiten zijn er kleine verfdeeltjes rond de schadeplek zich gaan nestelen welke men spuitnevel noemt. Deze spuitnevel poets men vervolgens weg en de reparatie is voltooid.

Ook wanneer er geen sprake is van een deuk maar wel een diepe kras dan komt daar ook plamuur aan te pas. Alle oneffenheden worden opgevuld met plamuur en vervolgens glad geschuurd. Het hele schade herstel proces kost naast de benodigde materialen zoals autolak, plamuur en schuurpapier ook veel tijd en arbeid. Hierop wordt de prijs berekend.

Hoeveel kost het om een bumper te spuiten

Als er een kleine beschadiging aanwezig is op de bumper (enkele centimeters) dan er soms plaatselijk een herstel plaats vinden zonder de bumper te demonteren en compleet over te spuiten. Dit hangt echt van de schade/beschadiging af. In andere gevallen moet de bumper worden losgehaald van de auto voor herstelling. Vooral als de schade groter is geeft men hier de voorkeur aan. Een bumper demonteren kost tijd net als het monteren. Daarnaast zal de bumper gereinigd moeten voorbumper-schadeworden en plaatselijk worden geschuurd. Als de beschadiging zeer oppervlakkig is dan kan men soms zonder plamuur uit de voeten. De bumper zal ook als eerst worden voorzien van een grondlaag en vervolgens van een kleur laag. Sommige auto’s hebben een metallic lak en worden dus ook met een blanke lak laag afgewerkt.

Het kan ook zijn dat de bumper een scheurtje heeft opgelopen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer u ergens tegen aangereden bent, iemand anders tegen u is aangereden of dat u een trekhaak van iemand anderstegen de bumper aan heeft gekregen. Deze scheurtjes zullen dan vooraf worden hersteld om doorscheuren later te voorkomen. Het zou zonde zijn als de bumper netjes over wordt gespoten en er een lelijke barst later ontstaat.

Een gemiddelde bumperschade kost 400,- euro. Indien de bumper dusdanig beschadigd is dat repareren geen optie meer is dan kunt u kiezen voor een nieuwe bumper of een bumper van de sloop. Nieuwe bumpers moeten altijd worden gespoten wat richting de 800,- euro (bumper+spuitwerk+(de)montage).

Hoeveel kost een auto spuiten

auto-laten-spuitenIndien de hele auto overgespoten moet worden, wat soms het geval kan zijn bij vandalismeschade, dan hangt het er van af of de beschadigingen diep zijn en of daar plamuur voor benodigd is. In sommige gevallen is er sprake van roest of een blanke lak laag welke loskomt. Er kunnen dus meerdere redenen zijn om de auto te laten spuiten. Een hele auto laten spuiten inclusief het bijwerken van eventuele kleine beschadigingen (geen deuken) kost ongeveer 2500,- euro.

Schadeauto verkopen

Indien u geen geld in de auto wilt steken dan kunt u hem ook verkopen voor een goede prijs. Ons netwerk aan RDW erkende autobedrijven is voorzien van schadeherstelbedrijven die zelf lage kosten hebben en tegen inkoopsprijs schades kunnen herstellen. Hierdoor kunnen deze bedrijven een uitstekend bod uitbrengen op uw schadeauto. Het bod dat u ontvangt is altijd gratis en vrijblijvend en daarnaast ook gegarandeerd. Dit betekend dat het de gegarandeerde verkoopprijs is zonder afdingen achteraf. Ook uw schadeauto verkopen is helemaal gratis. Zien wat uw schadeauto waard is?

gratis bod